Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 08.05.2024, 14:07

КЗ "Бурчацька 

ЗОШ І-ІІІ ст."

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2013 » Червень » 21 » День Безпечного Інтернету у Бурчацькій СШ «Джерело»
08:22
День Безпечного Інтернету у Бурчацькій СШ «Джерело»
  
      В рамках проведення інформаційних заходів, присвячених безпеці дітей в Інтернеті, 5 лютого 2013 року у Бурчацькій СШ І-ІІІ ст.«Джерело» було проведено інформаційну годину  на тему «За безпечний Інтернет». Цей захід був покликаний привернути увагу учнів 5-11 класів до загроз,  які  несе невміння правильного   використання  мережі  Інтернет.
           З цікавою інформацією виступила мер школи, учениця 9 класу, Скориця Дар’я. Вона розповіла про те,  що Інтернет – це не тільки феноменальний за своїми можливостями засіб, але й цілий світ небезпек, які чатують на тих, хто не вміє правильно користуватись цим  інформаційним ресурсом.  Інтернет охоплює майже весь світ, а отже мережа доступна і для тих людей, які мають далеко не найкращі наміри. Проблема загострюється ще й тому, що після підключення комп’ютера до мережі Інтернету, виникає ризик вторгнення зловмисника до цього комп’ютера. Злочинці послуговуються чужими комп’ютерами, щоб уникнути відповідальності за свої дії, бо в такому разі визначити справжнє джерело нападу буває дуже складно. Тому захист від зловмисників став однією з основних проблем користувачів Інтернету. Існують й інші види небезпек, наприклад, стеження  через Інтернет за діяльністю людини чи організації. Інші зловмисники прагнуть отримати вашу персональну інформацію та, скориставшись нею, зашкодити вам особисто  або вивести з ладу вашу комп’ютерну систему. Кожен користувач  Інтернету повинен мати чітке уявлення про основні джерела небезпеки, що йому загрожують. Це, насамперед, діяльність хакерів, вірусів, спаму. Дар’я  розповіла про хакерів, які без дозволу проникають до чужої системи з наміром викрасти або зруйнувати дані. Віруси – це спеціальні програми, які пошкоджують  комп’ютерні  та інші програми та файли, створені користувачем для подальшого знищення. Спам – це небажана електронна пошта, що надходить без вашої згоди. Ці рекламні та інші повідомлення призводять до перевантаження мережних каналів та зайвих втрат дискового простору. Люди отримують спам з різних причин. Проте часто вони самі є винуватцями того, що їхня електронна адреса потрапляє до спамерів. Тому свою електронну адресу не слід повідомляти усім підряд.
           Потім учні переглянули декілька відеороликів, створених кампанією U-TUB,  для тренінгу дітей з питань безпечного Інтернету і розповідають про випадки насильства та жорстокості   у світовій павутині.
           Насамкінець учасникам заходу було запропоновано слідувати правилам безпечного поводження у мережі Інтернет, які  також було подано в цікавій відео формі.
                                                          Тетяна Рябчук,
                                                          директор Бурчацької СШ «Джерело»
Переглядів: 626 | Додав: DJerelo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz