Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.05.2024, 16:15

КЗ "Бурчацька 

ЗОШ І-ІІІ ст."

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2021 » Грудень » 24 » Про підсумки виховної роботи за І семестр
15:03
Про підсумки виховної роботи за І семестр
Про підсумки виховної роботи за І семестр

У 2021/2022 навчальному році виховна діяльність у школі здійснювалась відповідно до Основних завдань виховної роботи на 2021/2022 навчальний рік та проблемної теми закладу.
Основними документами, якими керувалась школа у виховній роботі були: Національна програма розвитку освіти, концепція громадянського виховання, концепція превентивного виховання дітей і молоді, Державна цільова програма зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення, Концепція національно-патріотичного виховання молоді, програма профілактики ВІЛ-інфекції, СНІДу та інші.
Згідно з річним планом роботи школи в І семестрі було проведено комплекс виховних заходів, які мали високу якість та результативність.
З метою формування ціннісного ставлення до суспільства та держави, виховання почуття поваги і гордості до рідного краю, шанування державних символів, Конституції України у кожному кабінеті є куточки державної символіки, оформлено загальношкільний стенд з національної символіки, класними керівниками проведено години спілкування з даної тематики. Проведення інформаційних хвилин в режимі он-лайн в рамках відзначення Європейського тижня місцевої демократії. Покладання квітів на братському кладовищі до Дня визволення села Бурчак від німецько-фашистських загарбників, та до пам’ятного знака жертвам Голодомору. Інформаційна хвилина до Дня партизанської слави,Урок пам’яті до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру; участь у загальнонаціональному уроці пам’яті, приуроченому до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, з використанням онлайн-платформи «Червона точка пам’яті».
Відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років .Уроки пам’яті та виховні години для учнів 5-11 класів в режимі онлайн, метою яких було донесення інформації про події Української революції 1917 – 1921 років, виховання патріотизму та підвищення інтересу до історії України. Покладання квітів до пам’ятників та монументів з дотриманням карантинних вимог. Проведено День Гідності та Свободи:
1. Тематичні інформаційні години "Вони не вагались ні дня, ні хвилини" для учнів 4-11 класів.
2. Флешмоб #БутиГідним (учні та працівники закладу пов'язали синьо-жовті стрічки).
Акцію "Запали лампадку пам'яті".До Дня Збройних Сил України проведено інформаційні години «На варті Вітчизни», для учнів 1-11 класів. Інформаційну хвилинку до Дня пам’яті жертв Голодоморів «На вікні свіча миготіла». Взяли участь в акції «Запали свічку» та створили відеозвіт.
У школі проводилась належна робота з формування здорового способу життя, попередження дитячого травматизму, спортивно-масова робота.
В І семестрі педагогічний колектив спрямував роботу на запобігання дитячому травматизму, як під час уроків, так і у позаурочний час. Значна увага приділялась проведенню профілактичних бесід, інструктажів, організації чергування учнів у школі.
Місячник безпеки життєдіяльності:
1. Інформування учнів з питань безпеки життєдіяльності (бесіди та інформаційні години для учнів 1-11 класів з формування в учнів знань, умінь і навичок здорового способу життя та надання першої невідкладної допомоги).
2. Виховні години «Кращий пожежний – це я обережний» для учнів 1-11 класів (1 клас – «Правила безпечного користування електроприладами»; 2 клас – «Причини виникнення пожеж. Дії учнів при пожежі»; 3 клас – «Пожежна небезпека легкозаймистих речовин»; 4 клас – «Правила безпечної поведінки під час перегляду мультфільмів»; 5 клас – «Правила пожежної безпеки у побуті»; 6 клас – «Правила безпеки під час користування газом»; 7 клас – «Правила пожежної безпеки в нашому домі, школі, на подвір'ї»; 8 клас – «Правила безпечного використання предметів побутової хімії»; 9 клас – «Поводження з легкозаймистими речовинами і матеріалами»; 10 клас – «Правила безпеки під час користування газом»; 11 клас – «Знаки безпеки: попереджувальні, заборонені, вказівні. Їх призначення»).
3. Фоточелендж «Я знаю правила безпеки життєдіяльності» (учні 1, 5-6 класів).
4. Участь учнів у І (шкільному) етапі конкурсів в рамках Місячника безпеки життєдіяльності:
‒ Конкурс дитячих малюнків на тему: «ДСНС – очима дітей» та «Обери життя» (1-5 класи);
‒ Творчий конкурс «Сам собі рятівник» (1-9 класи);
‒ Конкурс малюнків та поробок за мотивами мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу» соціального партнеру ГК «Фокстрот» (1-6 класи).
‒ Участь учнів-переможців І (шкільного етапу) у ІІ (територіальному) етапі конкурсів в рамках Місячника безпеки життєдіяльності:
‒ Конкурс дитячих малюнків та плакатів на тему «ДСНС - очима дітей»:
Попередження пожеж та надзвичайних ситуацій: І місце - Гордієнко Микола, учень 2 класу (вчитель Коробська Н.В.); І місце - Лисенко Богдан, учень 5 класу (вчитель Нечет В.В.); І місце - Кочкін Олександр, учень 5 класу (вчитель Нечет В.В.);
Дитячі пустощі з вогнем та їх наслідки - І місце - Коломоець Ангеліна, учениця 5 класу (вчитель Нечет В.В.).
‒ Творчий конкурс «Сам собі рятівник»:
-дидактична гра на тему «Пригоди в лісі» - І місце - Перегінець Анна-Марія, учениця 5 класу (вчитель Бадьїна О.В.).
‒ Конкурс малюнків та поробок за мотивами мультсеріалу «Фокс і Трот поспішають на допомогу»: І місце - Галичиновська Аліна Сергіївна, учениця 6 класу (вчитель Скориця Д.В.); І місце - Галичиновський Владислав Сергійович, учень 4 класу (вчитель Піхота І.Р.).
Конкурс малюнків «Мій кращий друг – безпечний рух» для учнів 1-4 класів в рамках Тижня безпеки дорожнього руху.
На належному рівні проводилась спортивно-масова робота. Олімпійський тиждень:
1. Урочиста лінійка «Здорові діти – здорова нація»
2. Турнір з настільного тенісу
3. Проведення виховних годин «Здоровим бути – зі спортом дружити» та інформаційних хвилин про участь України в Паралімпійських іграх
4. Футбольний турнір серед учнів 8-9 кл. (І місце – учні 9 класу, ІІ місце – учні 8 класу)
5. Конкурси малюнків ,олімпійських плакатів, спортивних газет; виготовлення буклетів на спортивну тематику.
6. Gool games 5-6 кл. (І місце – учні 6 класу, ІІ місце – учні 5 класу)
7. Gool games7-8 кл. (І місце – 8 клас, ІІ місце – 7 клас)
8. Малюнки на спортивну тематику в графічному редакторі
9. Волейбольний турнір серед учнів 10-11. (І місце – збірна учнів 10-11 класу)
10. Веселі старти 1-4-х класів «Спритні та веселі» (І місце – учні 4 класу, ІІ місце – учні 3 класу)
11. Закриття Олімпійського тижня та нагородження спортсменів школи. Одним із основних напрямків виховного процесу педагогічний колектив вважає організацію превентивного виховання. В основу роботи покладено педагогічний підхід в центрі якого – система організації правового навчання, профілактика злочинності серед неповнолітніх, формування позитивного ставлення до здоров’я людини. В рамках місячника правових знань проведено педагогічну раду в он-лайн режимі з питань протидії боулінгу в учнівському середовищі , Тиждень «Зупинимо булінг разом!»
Проведення акції «16 днів проти насилля»:
1. Оформлено стенд «16 днів проти насилля»;
2. Проведено інформаційні години «Стоп СНІД», «Ми проти насильства та рабства» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та Міжнародного дня боротьби за скасування рабства;
3. Створено фотоколаж «Дитинство – проти насильства» на годині психолога;
4. Година психолога у 7 класі «Стоп насильству».
Участь вчителів у онлайн-заході, приуроченому до Міжнародного дня волонтера (громадська організація «Глобал Офіс»)
Переможці обласного онлайн-конкурсу «Роби, як я» Волик Тимур (учень 3 класу, керівники Яна Волик, Дар’я Скориця), Суббота Анастасія (учениця 10 класу, керівник Тетяна Савченко), Участь в конкурсі есе «Один день» - учениця 10 класу Суббота Анастасія ввійшла до 150 фіналістів (керівник Скориця Д.В.)
Конкурс малюнків для учнів 1-4 класів «Ми відповідаємо за тих, кого приручили» в рамках відзначення Всесвітнього дня захисту тварин
Участь у Всеукраїнському онлайн-уроці з профорієнтації (учні 9-11 класів).
Учні школи постійно беруть активну участь у екологічних конкурсах. Результативна участь у Всеукраїнській акції «Синиця чубата – птах року 2021» Береза Віолета (І місце), учениця 8 класу та Єрмоленко Максим (ІІ місце), учень 9 класу, переможець обласного етапу Всеукраїнського заочного конкурсу-огляду «Галерея кімнатних рослин» Коробська Анна (ІІІмісце), учениця 9 класу та Коломоєць Анастасія(ІІІмісце), учениця 8 класу в обласному зльоті юних натуралістів «Мозаїка юннатівських справ». Береза Віолета, учениця 8 класу (керівник Івченко Н.Д.)
Участь у плануванні роботи і проведенні загальношкільних заходів бере учнівське самоврядування. Учнями проведено рейд-перевірка класних кімнат, огляд «Живи, книго!», підготовка Свята Першого дзвоника, приурочене 30-тій річниці Незалежності України "Діти України - квіти незалежної Батьківщини". Фотофлешмоб, присвячений 30-тій річниці Незалежності України, "Україна - країна, якою я пишаюся" на фоні квіткової карти нашої Батьківщини, створеної учнями та вчителями, Новорічних свят(креативне оформлення класних кімнат).Відзначено Гомонову А.В., Волик О.М., Піхоту І.Р., Курило А.С., Савченко Т.О., Ковальова С.О.,спортивних змагань в школі (день фізкультурника, Малі олімпійські ігри) Відзначено Курило А.С.Важливе завдання школи – створити такі умови, щоб учні після уроків залишалися в школі, знаючи, що їм буде цікаво. На жаль, в закладі працює тільки 2 оплачуваних гуртка(художня студія «Дитячий вернісаж» від Дитячого центру та екологічний гурток від ОЦЕНТУМу та спортивно-масова робота(доплата учителю фізкультури).
В закладі увага приділяється дітям, які потребують допомоги: дітям-сиротам, дітям під опікою, дітям-чорнобильцям, дітям-напівсиротам, кризовим сім'ям та дітям з багатодітних сімей. На внутрішньо шкільному обліку стоять 2 учнів(Ковтун Н.9клас(аморальна поведінка) та поставлено в грудні Фількевича К. (крадіжки)7 клас).
Учителі закладу взяли участь у онлайн-заході, приуроченому до Міжнародного дня волонтера (громадська організація «Глобал Офіс»).
Проведено Заходи до Дня Святого Миколая:
1. Квест-гра «Запалюємо зорі» до Дня Святого Миколая (1 клас)
2. Квест «Святий Миколай, чемних діток привітай» (2 клас)
3. «Миколай йде, радість несе» (3 клас)
4. Квест « У пошуках новорічних іграшок» (4 клас)
5. Оформлення вітальної відео листівки (учні 5 класу)
Новорічні свята:
1. «Новий рік на поріг» (1 клас)
2. «Новорічний поштарик… Спішить на допомогу» (2 клас)
3. «Новорічні пригоди» (3 клас)
4. «Святкові забави» до Дня Святого Миколая (4 клас)
5. Квест «Запалюємо зорі» (5 клас)
6. Новорічна конкурсна програма «Веселий Новий рік» (6 клас)
7. Новорічний квест «Квантотелепорт» (8 клас)
8. Новорічна гра «Де логіка?» (9-11 клас) .
Організована спільна робота педагогів, батьків та учнів. Батьки залучаються до участі в загально шкільних та класних заходах. Останнім часом у он-лайн режимі проводяться батьківські збори. Класні керівники ведуть спостереження за учнями з девіантною поведінкою, проводять індивідуальні бесіди як з учнями, так і з їх батьками, відвідують учнів вдома, спілкуються через мережу інтернет..
Відповідно до річного плану роботи щодо вивчення стану виконання річного плану роботи у І семестрі 2021/2022 навчального року, з метою організації виховної роботи, роботи з дітьми різних контингентів, обдарованими учнями

НАКАЗУЮ:
1. Схвалити діяльність класних керівників, учителів- предметників щодо організації і проведення заходів з виховної роботи, спрямованих на виконання завдань виховної роботи на 2021-2022 навчальний рік. Відзначити учителів, які підготували переможців конкурсів різних рівнів: Савченко Т.О., Скорицю Д.В., Івченко Н.Д., Піхоту І.Р., Бадьїну О.В., Нечет В.В., Коробську Н.В.

2.Заступнику директора з виховної роботи Рябчук Т.Ф.:
2.1. Скоригувати план виховної роботи на ІІ семестр;
До14.01.2022
2.2. Перевірити та погодити виховні плани класних керівників на ІІ семестр.
До 14.01

2.3.Скоригувати банк даних обдарованих учнів;
До 01.02
Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Виконавець Т.Ф.Рябчук
Переглядів: 440 | Додав: dariaskorytsia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz