Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 09:36

КЗ "Бурчацька 

ЗОШ І-ІІІ ст."

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2019 » Січень » 14 » Самоосвіта вчителя
09:23
Самоосвіта вчителя

«Учитель живе доти, доки вчиться,
тільки - но він перестає вчитись,
у ньому помирає вчитель»
К. Ушинський

«Самоосвіта учителя – умова ефективного підвищення його майстерності» - під такою назвою 21.12.2018 відбулося засідання виробничої наради, якому передував семінар-тренінг.

Життя – це місія. Місія освіти – виконати соціальне замовлення суспільства – формування громадянина- патріота з універсальними знаннями, з сформованими компетентностями, здатного вирішувати вирішувати свої життєві та професійні проблеми.
Кожен із нас на своєму місці робить важливу справу, вносить частку своєї праці, а отже — і душі у розвиток освіти на шляху її реформування. На сучасному етапі змінюються орієнтири освіти, змінюється мета і завдання освітянської діяльності, має змінитися і сам вчитель. Сучасний педагог має бути готовим до змін і неперервної освіти. Постійна діяльність учителя, спрямована на розширення й поглиблення знань і вмінь, підвищення рівня предметної підготовки, творчий підхід до діяльності – є умовами розвитку професійної компетентності, підвищення педагогічної майстерності. Отже, проблема самоосвіти стає все більш актуальною.

Самоосвітня діяльність кожного вчителя – запорука успішної роботи всього навчального закладу.

Виробничу нараду проведено у формі ділової гри. У діловій грі взяли участь 3 аналітичні групи, які працювали над відповідним завданням :
І аналітична група (молоді спеціалісти)
Чи є самоосвіта шляхом становлення педагогічної майстерності?
ІІ аналітична група (досвідчені педагоги)
Яким чином самоосвіта вчителя сприяє формуванню соціальної, громадянської, комунікативної та інформаційної компетентностей учнів, що є потребою сьогодення?
ІІІ аналітична група (практичний психолог, бібліотекар, педагог-організатор)
Яка роль самоосвіти для вчителя, учня, школи, держави?

В ході роботи над окремими питаннями педагогічні працівники дали відповідь на проблемне питання для всіх груп : «Самоосвіта педагога: самоціль чи необхідність? ».
Отже, місія освіти буде виконана, якщо вчитель буде : безперервно збагачуватись знаннями, володіти педагогічними інноваціями, удосконалювати свою діяльність, досягати педагогічної майстерності.

Переглядів: 381 | Додав: DJerelo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz