Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 22:08

КЗ "Бурчацька 

ЗОШ І-ІІІ ст."

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Здоровим Будь
08:55
Здоровим Будь

Профілактика туберкульозу

24 березня  у всьому світі відзначається  Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Паличкою Коха інфікована третина населення Землі.

           Торік на планеті від туберкульозу померло понад півтора мільйона людей. Найвища захворюваність на сухоти відзначається зараз в Африці — 130 випадків на 100 тисяч осіб. У країнах Європи середній показник — 50 випадків на 100 тисяч населення.

Україна – найгірша з огляду туберкульозної статистики держава європейського регіону після Росії: близько 100 нових захворілих на 100 тисяч населення на рік.

Ситуацію в регіоні погіршують численні чинники: високий рівень захворюваності на СНІД, поганий контроль інфекції у в’язницях і медичних закладах, помилкові діагнози, небажання хворих лікуватися і відсутність адекватної державної підтримки.

Туберкульоз це інфекційне захворювання, від якого потерпають незалежно від статі, віку, національної приналежності та соціального становища. Збудник захворюваннямікобактерія туберкульозу (паличка Коха) - надзвичайно стійкий мікроорганізм, який при потраплянні в навколишнє середовище залишається небезпечним до 12 місяців. Зараження відбувається при вдиханні мікобактерії туберкульозу, яка попала  у повітря разом з частинками мокроти та слини від людини, яка хвора  на відкриту форму.  При вживанні продуктів через пил та предмети вжитку (посуд, постіль, папери).

Терміново зверніться до лікаря, якщо у вас:

· Стійкий кашель (більше 2-3 тижнів).

· Тривале підвищення температури тіла.

· Швидка втомлюваність.

· Втрата апетиту та безпричинне схуднення.

· Надмірне потовиділення.

· Задишка, кровохаркання.

 В рамках авторської програми "Здоровим будь!” протягом березня-місяця в нашій школі проходив Місячник боротьби з туберкульозом, в ході якого  був проведений конкурс плакатів на тему "Зупинимо туберкульоз разом!”

Результати конкурсу: І місце—5кл., 10 кл. ІІ місце—6 кл., 8кл., 9 кл. ІІІ

Переглядів: 599 | Додав: DJerelo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz