Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 15:19

КЗ "Бурчацька 

ЗОШ І-ІІІ ст."

Меню сайту
Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 26

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. У цей день в нашому закладі вчителями української мови та літератури Рудченко Т.В. та англійської мови Козиною С.П. було проведено турнір ораторів «Живе мова – живе народ!», на який були запрошені учні 4- 10 класів. Учні декламували вірші рідною та англійською мовами. Найкращими були учениця 4 класу Надія Марченко, учень 9 класу Данііл Павліченко та учениця 10 класу Дар'я Павелко.

Дуже доречним і актуальним на сьогоднішній день є авторський вірш Дар'ї Павелко:

Не забувайте слово рідне,

Якому матінка навчала.

Для нас воно найкраще в світі,

Із нього йдуть усі начала.

У нас історія відважна,

В душі у нас козацька воля,

Культура наша теж яскрава,

Хоч і тяжка у неї доля.

Чимало часу промайнуло,

Багато гніту і цькувань,

Та нашу мову не забуто,

Попри ворожих сподівань ... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

23 лютого 2018 року до нашого навчального закладу завітав народний депутат України С.В.Валентиров із таким довгоочікуваним подарунком — кольоровим принтером. За народним звичаєм, з хлібом-сіллю зустрічали гостя учні, учителі та працівники закладу. У актовій залі для поважних гостей (а Сергія Васильовича супроводжували голова Михайлівської РДА О.В.Стулень, Михайлівський селищний голова О.В.Ракша, Бурчацький сільський голова П.І.Гранкін, довірена особа депутата М.І.Фатєєв) фіналісти конкурсу читців, присвяченого Дню рідної мови, продекламували вірші. Переможниця Всеукраїнського конкурсу “Олімпіс” Марченко Надія, учениця 4 класу, з рук С.В.Валентирова отримала 5 дипломів (4 із них першого ступеня з математики, інформатики, англійської мови, біології, один - з української мови, другого ступеня). На знак подяки, дівчинка продекламувала вірш англійською мовою. Потім гості оглянули нове мультимедійне та комп'ютерне обладнання у кабінеті фізики, побували на майстер-кла ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

Цьогорічний тиждень початкових класів проходив з 19 по 23 лютого.

Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні аспекти діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.

  • казка — це золоте намисто, яке впало на морське дно,” - кажуть старі люди. І щоб не втратили наступні покоління такого намиста, ми повинні зберігати у своїй пам'яті надбання народної мудрості.

Казки посідають важливе місце у громадянському вихованні. Саме тому в рамках тижня початкових класів почесне місце зайняла саме народна казка. Учні відгадували казки за опорними словами, за уривками з казок, з ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

Школа—це храм науки. Тому актуальним для неї є проведення інтелектуальних ігор, турнірів, конкурсів. Дітям це цікаво і пізнавально. Тому в нашому навчальному закладі проводяться щорічно ігри – змагання між командами класів. Причому ігри проводяться тематично, тобто з певних предметів. Цього року вже проведено дві таких гри. 9 лютого 2018 року в актовій залі школи, вчителем інформатики Ковальовим С.О., було проведено вечір для старшокласників "Що? Де? Коли?", для якої Сергієм Олександровичем(тобто глядачами) були підібрані запитання, які стосувалися інформатики. У грі взяли участь 3 команди з 8-10 класів. Запитання до гри були підібрані різноманітні та цікаві. Кожна команда, з неприхованим азартом, боролася за перемогу. Але все ж таки перемогу виборола команда 9 классу, друге місце –10 клас, третє—8 клас.

23 лютого Т.Ф.Ря ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

Для мільйонів людей це слово має присмак горя, крові, смерті… Війни – найбільші трагедії в історії людства, а війна у Афганістані завжди болем відгукуватиметься в серцях наших співвітчизників.

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Саме 29 років тому завершилося виведення радянських військ з Афганістану. Україна у тій війні втратила майже три з половиною тисячі своїх синів. Десятки тисяч повернулися скаліченими - фізично чи морально. І сьогодні в незалежній Україні колишні воїни-інтернаціоналісти не почуваються героями. Вистачає тих, хто закидає, мовляв, проливали кров - свою і чужу заради імперіалістичних інтересів Радянського Союзу. Забуваючи, що ці люди просто виконували свій обов'язок - військовий і громадянськ ... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

День Святого Валентина...Для кожного з нас цей день асоціюється з покровителем всіх закоханих в усьому світі, день возз'єднання самотніх душ зі своїми половинками. Це свято знакове для багатьох пар, бо саме в День Валентина люди наважуються зізнатися у своїх почуттях коханим, до того ж у дуже й дуже романтичних формах.
У п'ятницю, 16 лютого, у нашій школі був проведений вечір, присвячений Дню всіх закоханих. Метою заходу було створення, можливо, нових пар та пробудження нових почуттів, а також проведення гумористичних сценок для поліпшення настрою тих людей, котрі були засмучені через відсутність коханої людини з тих чи інших причин.
Першим конкурсом було жеребкування між партнерами, у ході якого було створено 8 нових пар. Конкурси були як на знання свого партнера, так і мали інтелектуальну основу (наприклад, конкурс "Відомі Валентин і Валентина". Наполегливістю пар нам запам'ятався ... Читати далі »

Переглядів: 401 | Додав: DJerelo | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (0)

Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz